Frozen Songs


2017

  • 07. — 16. sep
    Hålogaland Teater · Tromsø
  • 10. nov
    DanseFestival Barents · Hammerfest
Frozen Songd2

Terningkast fem og seks i Tromsøpressen er fasit etter urpremieren på Frozen Songs ved Hålogaland Teater 7. september.

I mørket og kulden inne i Svalbard globale frøhvelv oppbevares livets kilde og begynnelsen på alt. I regi av FN lagrer verden her sin fremtid. Dette scenariet danner bakteppet for produksjonen Frozen Songs av den anerkjente norske koreografen Ina Christel Johannessen. Med seg på laget har hun dansere fra sitt ensemble Zero Visibility Corp., de kinesiske videokunstnerne Feng Jiangzhou og Zhang Lin fra Sifenlv New Media, Kina, samt den belgiske musikkduen Stray Dogs. Frozen Songs er teatral og med en sterk visualitet, og har blitt et spennende møte mellom internasjonale og norske kunstnere med et vesentlig tema som omdreiningspunkt; overlevelse.

Dette er en danseforestilling preget av høyt energinivå i det fysiske bevegelsesmaterialet, kombinert med poetiske og ofte teatrale elementer. Det visuelle er sentralt, og sammen med scenografi, lysdesign og musikk blir dette en opplevelse utenom det vanlige. Det har blitt et spennende møte mellom internasjonale og norske kunstnere som sammen byr på en unik forestilling med et svært viktig tema som omdreiningspunkt – overlevelse.

Ina Christel Johannessen er kunstnerisk leder av zero visibility corp., som har base i Oslo. Hun har skapt tyve forestillinger med kompaniet, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd med …it’s only a rehearsal i 2003.

Ina Christel Johannessen er utdannet danser og koreograf ved Kunsthøgskolen i Oslo, Statens balletthøgskole, og er en ettertraktet koreograf både nasjonalt og internasjonalt. Hun har koreografert for blant andre Helsinki City Dance Company, Den kongelige svenske opera, Scottish Dance Theatre, Nationalthetaret i Oslo, Den Nationale Scene i Bergen, Dance and Theatre Academy i Helsinki, Les Ballets de Monte Carlo, CCDC Hong Kong, Cullbergballetten, Den Norske Opera og Ballet og Göteborgsoprans Danskompani.

Hun har samarbeidet nært med Carte Blanche gjennom mange år, og har skapt fjorten helaftens forestillinger for og med dem. Hun fikk kritikerprisen i 2008 for Ambra, et verk for Carte Blanche og Iceland Dance Company.

Medvirkende:
Koreograf: Ina Christel Johannesen
Multimedia: Feng Jiangzhou og Zhang Lin, Sifenlv New Media
Musikk: Frederik Meulyzer og Koenraad Ecker, Stray Dogs
Scenografi: Kristin Torp /Graa Hverdag AS
Kostymedesign: Kathrine Tolo, Norsk Kunststoff AS
Lysdesign: Nico Benz
Dansere: Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Ole Kristian Tangen, Valtteri Raekallio, Daniel Whiley, Fan Luo og Anton Borgstrøm
Tekst: Oda Fiskum
Sang: Aksel Rykkvin
Fotograf - filmsekvens/fotos: Yaniv Cohen
Videoteknikk: Magnar Mork
Lyd: Morten Pettersen

Produksjonsleder: Kirsti Ulvestad
Produksjonsteam: Kirsti Ulvestad, Inger Buresund, Fabrizio Massini
Original idé: Inger Buresund, teatersjef Hålogaland Teater

Produsert av Zero Visibility Corp, Hålogaland Teater, Ibsen International
Co-produsert av Dansens Hus, Oslo, La Briqueterie, Paris, Arts Printing House, Vilnius
Internasjonalt nettverk Art Republic / www.artrepublic.es


Zero Visibility Corp er støttet av Norsk Kulturråd
Hålogaland Teater er støttet av Kulturdepartementet, Tromsø kommune, Finnmark og Troms Fylkeskommuner
Ibsen International er støttet av Norsk Utenriksdepartement

Frozen Songs
Frozen Songs5
Frozen Songd2
Frozen Songs3
Frozen Songs4

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →