The Viral Dance

Ludvig Daae & Joanna Nordahl
VÅR 2023

TVD Chrisander Brun1

Med The Viral Dance fortsetter koreograf Ludvig Daae og filmregissør Joanna Nordahl sitt samarbeid etter sine tidligere forestillinger MM og HYPERFRUIT. Forestillingene har blitt vist snart 150 ganger i over ti land.

Prosjektet startet fra et digitalt utgangspunkt, der vi diskuterte hvordan internett og alle tekniske dingser påvirker oss følelsesmessig. Som av en tilfeldighet har vi begge to veving som interesse, og oppdaget under prosjektets gang at den binære koden som datamaskiner er bygget på er basert på den primitive, men geniale teknologien i en vevemaskin oppfunnet av Joseph Jacquard. Forestillingen endte opp med å bli en undersøkelse av koblingen mellom vev og håndarbeid på den ene siden og det virtuelle og digitale på den andre siden. Snarere enn å se de to som motpoler, drar vi paralleller mellom dem, der tradisjon og fornyelse går hånd i hånd, og er avhengige av hverandre.

Selv om forestillingen gjennomsyres av en lengsel etter fysisk nærhet og intimitet, noe som kan oppfattes som en kritikk av den digitale livsstilen, så er vi også interesserte i å fremheve at den moderne tiden kommer med store muligheter for nye uttrykk og arbeidsmetoder. Store deler av prosjektet har blitt utviklet over nettet, der vi har både funnet og jobbet med digitale kunstnere, tekstilkunstnere, illustratører og diktere fra åtte forskjellige land som har bidratt med skreddersydde kunstverk til forestillingen, basert på temaene i prosjektet.

Denne ultimate virale dansen framføres igjen og igjen av oss fysisk i rommet, og av våre digitale avatarer som deler scenen med oss, og guider publikum gjennom forestillingen.

The Viral Dance er framfor alt en sceneforestilling, men også en onlineopplevelse, en kollaborativ utstilling, en performanceinstallasjon og en serie danseworkshops. Prosjektet er lett å ta til seg, og diskuterer temaer som er relevante for mennesker i forskjellige aldre og fra ulike bakgrunner.

Kreditering
Konsept, koreografi, regi og performance: Daae/Nordahl (Ludvig Daae & Joanna Nordahl)
Produsent: Sara Bergsmark
Scenografi og lysdesign: Chrisander Brun
Kostymedesign: Tove Berglund
Komponist: William Rickman
Tekniker: Björn Kuajara
3D-kunstner (karaktersdesign, animasjon, poster): Nicole Ruggiero
3D-kunstner (karaktersdesign, animasjon, poster): Jason Ebeyer, H+ Creative
Teknisk veileder: Oscar Fernandez
Mocap tekniker/utvikler: Petros De Doncker, Target 3D
Mocap, teknisk veileder: Ashley Keeler, Target 3D
Poesi og tekstkonsult: Nick Drake
Veveskulptur: Jedda Daisy Culley
Tekstilmaleri/ silkecollage: Ehryn Torrell
Illustrasjon: Daniel Taylor
Webdesign: Theo Nordahl
Vlogtrailers: Ossian Melin
Co-produsert av Tou, Stavanger og MDT, Stockholm
Residens på O Espaço do Tempo i Montemor-O-Novo, Portugal
Med støtte fra: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Kulturrådet, Stockholms stad, Region Stockholm
Takk til: William Hamilton, Lisa Ehlin, Arvida Byström, Jamie Smith, Daniel Yi Andersson, Martina Elm

TVD Chrisander Brun
TVD Chrisander Brun1
TVD Chrisander Brun2
TVD Chrisander Brun3

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →