Seminar

  • Dansenett Norge arrangerer flere seminarer kommende høst.
Stars in a piece Martin Myrvold

3. september på Rosendal Teater | Trondheim
DansiT og
Dansenett Norge (DNN) har gleden av å invitere arrangører i Trøndelag, Møre og Romsdal og Innlandet til Arrangørseminar ifm sesongåpningen på Rosendal Teater. Vi byr på inspirasjonsforedrag og møte med fire forskjellige kunstnere som er tatt inn i Dansenett Norge.

Dancesplaining – bli bedre kjent med dans som kunstuttrykk
I dette foredraget gir Sigrid Ø. Svendal en inngang til dansekunsten. Gjennom et foredrag med bilder og videoklipp viser Svendal hvordan dansekunsten har utviklet seg historisk og belyser noen tendenser og retninger som er tydelige i dansekunsten i dag. Foredraget gir innsikt i flere sider ved kunstformen, og mer kunnskap og kontekst for arrangører som ønsker å programmere dans.
Vi presenterer fire kunstnerskap og aktuelle forestillinger – alle en del av Dansenett Norge. Kunstnerne som presenteres er: Ingvild Langgård / Signe Becker (Skeleton Woman),Eivind Seljeseth (Alt Nå), Orfee Schuijt (Thing Power) og Elle Sofe Sara med Frode Fjellheim (The answer is land).* 15.00-16.00: Vi ser på hvilke workshops og publikumsrettede tiltak som kan knyttes til disse forestillingene.
Du finner mer informasjon og påmelding
HER

6. - 8. september på Samovarteateret | Kirkenes
Dansearena nord og Samovarteateret inviterer til et arrangørseminar for Dansenett Norge du sent vil glemme! Vi inviterer til to dager i Kirkenes der det politiske bakteppe med vårt felles grenseområdet, samfunnene og folket, fortid og nåtid spiller inn i de forestillinger som produseres og vises i regionen. I en workshop med Sigrid Øverås Svendal, vil vi få en introduksjon og forståelse for dansens historie og bakgrunn. Hvordan vi programmerer og formidler dans til vårt lokale publikum vil bli et essensielt tema under disse dagene.

Som en ekstra gulrot tar vi alle med på en reise opp til den russiske grensen på slutten av dag en. Dag to avsluttes med forestillingen Wee, som er programmert på Samovarteateret gjennom Dansenett Norge.

Seminaret vil ha begrenset antall plasser og påmelding gjøres til Samovarteateret, som er det lokale vertskapet. Ved Audhild Andersen audhild@samovar.no

Innreise til Kirkenes mandag 6. september
Hjemreise onsdag 8. september

21. - 22. oktober på Dansens Hus | Oslo
Dansenett Norge inviterer til en langhelg spekket med faglig påfyll og kunstneriske opplevelser. Seminaret skjer i samarbeid med Dansens Hus og CODA Oslo International Dance Festival. Foredrag, workshop og samtale ledet av Sigrid Øverås Svendal (Daglig leder, Danseinformasjonen). Fagdagen vil ta utgangspunkt i noen av kunstnerne som skal vise forestillinger under CODA International Dance Festival. I tillegg vil det tilbys et rikholdig program bestående av
produsentseminar, forestillinger, filmprogram, pitch av norske dansekunstnere og arbeidsvisninger gjennom Kreativ LAB.
Programmet er fremdeles i utvikling og oppdateringer finner du på
Dansens Norge, Dansens Hus og CODA Festivalen. CODA varer fra 20. - 30. oktober.
Merk at det vil være begrenset antall plasser til forestillingene og frist for å melde seg på er mandag 6. september.
Link for påmelding legges her i løpet av fredag 25.6. eller send e-post til kirre@dansenshus.com

16. - 17. november av Regional Arena for Samtidsdans | Sandnes
Regional Arena for Samtidsdans (RAS) inviterer til arrangørseminar i Sandnes. Mer informasjon vil ble sendt over sommeren.