Viruset


2017

 • 23. — 24. okt
  RAS · Sandnes Kulturhus
 • 26. okt
  Kilden Kulturhus · Kristiansand
 • 31. okt
  Bølgen Kulturhus · Larvik
 • 05. nov
  Olavshallen · Trondheim
 • 20. — 21. nov
  Ibsenhuset · Skien
 • 23. — 25. nov
  Bærum Kulturhus
Viruset@ Erik Berg

Fresh, new and funny! Aftenposten

Vi befinner oss i nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En androide hyres inn til et farefullt oppdrag, men det viser seg snart at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje, samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.

«Viruset» er en skrullete etyde over populærkulturens framtidsvisjoner. Der hvor klassisk drama etterstreber stringens i dramaturgi og tematikk preges vitenskapsfiksjonen av usannsynlige historier, logiske brister og overdreven patos. Fiksjonens rammer er allikevel fullgode for å portrettere menneskelig utilstrekkelighet og frykt. Videre kommuniserer utøverne i «Viruset» med uforståelig tale. For de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt.

Jo Strømgren Kompani har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala danseforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig og humoristisk historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

”De beveger seg som en kropp, men smyger seg rundt, over og under hverandre, men forblir en helhet. De tre får Vaz visuelt til å flyte i rommet. Hun er i en slags form for koma hvor de flytter henne mellom seg uten at hun berører gulvet, en helt nydelig sekvens.” Aftenposten

Lengde: 1 time, ingen pause
Språk: Uforståelig portugisisk og islandsk
Premiere: La Fabrika, Praha, Tsjekkia, 17. oktober 2016
Konsept, regi, koreografi og scenografi: Jo Strømgren Utøvere: Vânia Doutel Vaz, Ivar Örn Sverrisson, Mikkel Are Olsenlund, Dag Rune Sjøli
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Lyddesign: Lars Årdal og Ola Erik Blæsterdalen
Kostyme: Bregje van Balen Musikk: Mísia, Pergolesi, Sepultura, trad. doudouk-musikk
Produksjonssleder: Tine Marie Lund
Ansvarlig produsent: Jo Strømgren Kompani, ved daglig leder Sunniva Steine
Co-produsenter: Den Norske Opera og Ballet, Bærum Kulturhus – regionalt kompetansesenter for dans
Støttet av: Norsk Kulturråd.

Viruset@ Erik Berg
Viruset@ Erik Berg2
Viruset@ Knut Bry

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →