A song to...


2017

  • 20. — 21. sep
    Olavshallen · Trondheim
Mia Habib Produksjoner Asong To20153

En folkemasse invaderer scenen.........

En folkemasse invaderer scenen, løpende og gående, i sirkler og i par, krypende, bærende på hverandre, syngende for seg selv, klatrende på veggen. Ikke mindre enn førtiåtte mennesker er en del av denne unike produksjonen i norsk og nordisk sammenheng. En folkemasse invaderer scenen, løpende og gående, i sirkler og i par, krypende, bærende på hverandre, syngende for seg selv, klatrende på veggen. Ikke mindre enn førtiåtte mennesker er en del av denne unike produksjonen i norsk og nordisk sammenheng.

Mia Habib er i «A song to…» opptatt av monumental kunst og nakne kropper, særlig inspirert av Gustav og Emanuel Vigeland. «A song to…» manifesterer en tilstedeværelse av det monumentale i kroppen. I en tid som er preget av store protester verden over, marsjer og sørgemarkeringer undersøker Habib og de mange danserne de fysiske kreftene som settes i gang gjennom de store protestbevegelsene. Samtidig er Vigeland-brødrenes mystiske dialog mellom fødsel, eros og død en inspirasjonskilde. Likesom Vigeland-brødrenes kropper spenner over ulike aldre og fremtoninger, representerer også kroppene i stykket dette spennet. Hvordan oppstår det monumentale i en enslig skikkelse, og hvordan rommer sårbare kropper massive, eksistensielle spørsmål, spør Mia Habib i «A song to…».

Mia Habib Produksjoner er basert i Oslo med stor internasjonal virksomhet, og arbeider med scenekunst så vel som, utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning, mentorvirksomhet og kuratering. Hun har vært co-produsert av en rekke institusjoner over hele Europa, og dette er Mia Habibs sjette samarbeid med Dansens Hus siden 2005 samt andre gang arbeidet hennes er en del av ULTIMA festivalen. Habib har vært festivalsjef for en dansefestival i Jerusalem og er en av initiativtakerne av det internasjonale kunstnettverket Sweet & Tender Collaborations. Av utdanning har hun en M.A. i konfliktløsning og forhandling ved Tel Aviv University, og en B.A. i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Urpremiere på Dansens Hus 19. september 2015.

Medvirkende
Koreograf: Mia Habib
Produsert av: Mia Habib Productions
Dramaturg: Jassem Hindi
Lysdesigner: Ingeborg Olerud
Koreografi og produksjonsassistent: Karen Høybakk Mikalsen
Koreografassistent: Jon Filip Fahlstrøm
Medskapende dansere: Cecilie Lindemann Steen, Ingunn Rimestad, Terje Tjøme Mossige, Jon Filip Fahlstrøm, Loan Than Ha, Hanna Mjåvatn, Ida Gudbrandsen, Kira Senkpiel, keyon gaskin, Sandy Williams, Tarek Halaby, Fie Dam Mygind, Linn Christine Ragnarsson, Asaf Aharonson, Przybyslaw Paz, Povilas Bastys, Harald Beharie.
Produsent: Eva Grainger
Pre-produksjon: Morten Kippe
Internasjonal produsent / Salg & markedsføring: Karene Lyngholm
Video installasjon: Kaia Hugin
Foto: Jon Filip Fahlstrøm og Yaniv Cohen
Forestillingen er støttet av: Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde og Nordisk Kulturfond

Samprodusert av: Dansens Hus, BIT Teatergarasjen Theatre Freiburg, ULTIMA festival, Carte Blanche og Bærum Kulturhus.
Partnere: Dansearena nord, SITE Sweden, Dansehallerne, Bora Bora, Vigeland Museum, Emanuel Vigeland Museum, Kedja 2015, Dans i Nord-Trøndelag, Fjelldansen og Festiviteten Haugesund.

Mia Habib Produksjoner Asong To2015
Mia Habib Produksjoner Asong To20152
Mia Habib Produksjoner Asong To20153

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →