TIDE

Bára Sigfúsdóttir og Eivind Lønning
HØST 2020

 • 03. okt
  Kunsthall Trondheim
 • 05. okt
  Røros · Storstuggu · Artut
 • 21. apr
  Rosendal Teater · Multiplié · Trondheim / AVLYST GRUNNET KORONA
 • 23. apr
  Soddjazz · Inderøy / AVLYST GRUNNET KORONA
 • 01. mai
  MOVE Dansefestival · Hamar / AVLYST GRUNNET KORONA
 • 21. jun
  Tungenes fyr · Randaberg
 • 15. jul
  Moldejazz · Molde
MedusacAela Labbe

It’s not dance, nor is it music. It’s movement, it’s sound, it’s breath.

TIDE er en duett mellom danser, Bára Sigfúsdotter, og musiker Eivind Lønning. Med bakgrunn fra hvert sitt kunstfelt kombinerer de i denne forestillingen sine erfaringer i improvisasjon.

Den travle livsstilen som mange fører i vårt samfunn i dag kan gjøre et menneske nummen. Vi kan fort ende opp med å respondere på omgivelsene våre på automatikk. TIDE er et forsøk på å vekke opp menneskers sensitivitet ved å gi publikum en helhetlig sanselig opplevelse. Dans og musikk smelter sammen til ett uttrykk, som ikke bare kan oppleves med øyne og ører, men med hele sanseapparatet.

Sigfúsdotter og Lønning har med sin forskning begge hatt fokus på improvisasjon i satte strukturer. Gjennom deling og kombinasjon av metoder tar de i bruk improvisasjon for å finne og bygge materiale. Deres utveksling av kunnskap er selve utgangspunktet for arbeidet, og det hele tar form som en strukturert improvisasjon.

Musikk og dans har likeverdige roller på scenen, og de to utforsker friksjonen mellom det visuelle og det auditive. Lyd og bevegelse er bundet sammen og påvirker hverandre fram og tilbake. De skyver og drar i hverandre, slik som tidevannet stiger eller synker avhengig av avstanden til månen og sola. To utøvere, to kropper og to masser beveger seg sakte mot hverandre.

MedusacAela Labbe
TIDE 2 HRcNanna D s
TIDE 1 HRNanna D s

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →