V - et verk for 5 dansere og 3 slagverkere

NorDans Produksjoner | Lise Nordal
HØST 2020

  • 29. okt
    Stormen Konserthus · Bodø
  • 04. nov
    Harstad Kulturhus · Avlyst på grunn av korona
V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 54

V - et verk for 5 dansere og 3 musikere

Lise Nordal har skrevet norsk dansehistorie med nybrottsarbeid fra hun var med å starte Collage Dansekompani i 1974 til hun nylig avsluttet en æra som kunstnerisk leder for CODA-festivalen.

Når hun nå markerer sitt 40-årsjubileum som koreograf med forestillingen V, befester hun sin posisjon som pioner og en av ytterst få aktive koreografer i sin generasjon. Hennes arbeid som en av den postmoderne dansens fremste foregangskvinner her hjemme, var med på å redefinere dansen som interdisiplinær kunstform i Norge. Poesien i den rene, flytende bevegelsen og koreografien som rigorøs, leken struktur, kjennetegner språket og bevegelsesgleden hos Lise Nordal. Intellektuelt og sanselig på samme tid, komponerer hun dansen som et musikkverk i seg selv, knyttet til organiske naturlover. Musikken er nyskrevet, og også denne gangen samarbeider hun med komponist og slagverker Kjell Samkopf.

V tar utgangspunkt i numerologien, en gammel okkult vitenskap om tallenes magiske kraft og styrke. Numerologien er basert på det gamle hebraiske alfabetet, hvor hver bokstav også er et tall. Forestillingen er inndelt i fire sekvenser; Sirkelen, Triangelet, Kvadratet og Pentagrammet, og tar utgangspunkt i tallene 1 3 4 5, med Pentagrammet / femstjernen – tallet 5, som overordnet symbol. Femstjernen representerer de fem elementene: fire fysiske; ild, jord, luft og vann, samt det åndelige, femte element.

Tallrekker utledet av dansernes og musikernes navn og fødselsdato har vært sentrale i utformingen av dans og musikk. Et annet element i verket som komponisten har benyttet seg av, er bruken av det som kalles Musikalsk Erratum, etter idé av Marcel Duchamp. Musikken er skrevet for tre vibrafoner, og komponisten har fått danserne og musikerne til å trekke tilfeldige tall mellom 1 til 37 (en vibrafon har 37 toner). Disse tallrekkene på 37 tall er brukt på ulike måter; både hørbart og strukturelt.

Medvirkende
Koreografi og regi: Lise Nordal
Musikk: Kjell Samkopf
Koreografiassistent: Pernille Bønkan
Dansere og medskapere: Pernille Bønkan, Ingvild Krogstad, Trine Lise Moe, Caroline Skjørshammer, Else Margrete Sveinsson
Musikere: Kjell Samkopf, Jennifer Torrence, Rob Waring
Lys/scenerom: Petter Steen
Kostymer: Kristin Skagen
Lyddesign: Morten Pettersen
Teknisk bistand: Showlab
Teknisk leder: Stefan Dombek
Lysteknikk: Daniel Kolstad Gimle
Produsent: Cathe Sjøblom
Produksjon: NorDans 2018
Gjenopptakelsen og turné er støttet av: Norsk Komponistforening og Fond for Utøvende Kunstnere.

Passord på trailer: NorDans

V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 105
V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 54
V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 65
V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 60
V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 59
V Lise Nordal FOTO TALE HENDNES 2 43
2018 V TALE HENDNES 5
2018 V TALE HENDNES 4

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →