Groove

Marianne Kjærsund
HØST 2021

 • 11. sep
  Narvik Kulturhus
 • 13. sep
  Fauske Kino
 • 15. sep
  Nordland Teater · Mo i Rana
 • 17. — 18. sep
  Lademoen Kirke · Trondheim
Groove foto Rune Ottarsen6

Målet er å jakte på urrytmen eller grooven - litt sånn som den følelsen man får når man hører musikk og ikke klarer å sitte stille.

Vi lever i rytmer. Med pusten, hjertet og i våre løpende steg. Dette er også utgangspunktet for Groove, som er en danseforestilling, en konsert og et entusiastisk band alt i ett! Fem samtidsdansere, én trommeslager og 16 trommer inntar scenen for lekent å undersøke det grunnleggende instinktet mennesket har for rytme eller groove. Det er den følelsen som oppstår i kroppen når du hører musikk som gjør at du ikke klarer å sitte stille eller ser en bevegelse du bare må prøve selv.

Bakgrunnen for stykket er initiativtakerne Marianne Kjærsund og Elisabeth Nessets interesse for hva groove kan være, sammen med teamets begeistring over å spille trommer. Hvordan det å kjenne en rytme ved å spille den også kan manifesteres som bevegelse. Forestillingen er bygget opp som en livekonsert med en rekke låter, som har blitt til gjennom improvisasjon med dans og trommer. Alt materiale, både bevegelse og lyd, bygger på hver enkelt utøvers personlige følelse av nettopp groove.

Grunntanken bak forestillingen er at rytme og bevegelse er noe universelt. Det er noe som fungerer på tvers av aldersgrupper og bakgrunn, der det å bevege seg sammen til den samme rytmen kan være en utømmelig kilde til energi og glede. Arbeidet utfordrer også hva musikalitet kan være, og hvordan den enkeltes musikalitet og rytme påvirker fellesskapet. Forestillingen byr på et generøst musikalsk nærvær, der det kan bli fristende for både store og små å trampe takta og bli med.

Medvirkende
Idé og konsept: Marianne Kjærsund
Musikalsk ledelse: Elisabeth Nesset
Utøvere : Elisabeth Nesset, Maja Roel, Gry Bech-Hanssen, Pernille Holden, Katja Schia og Marianne Kjærsund
Kostyme: Tatjana Andreeva
Fotografer: Rune Ottarsen, Simen Dieserud Thornquist

Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Berg kommune, Kråkeslottet på Senja, UL. Breidablikk og Dansearena nord.

Groove foto Rune Ottarsen8
Groove foto Rune Ottarsen7
Groove foto Rune Ottarsen5
Groove foto Rune Ottarsen4
Groove foto Rune Ottarsen3
Groove foto Rune Ottarsen2
Groove foto Rune Ottarsen1
Groove foto Rune Ottarsen
Groove foto Rune Ottarsen6

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →