Hardly Ever

WEE
HØST 2021

  • 03. sep
    Kilden Teater og Konserthus · Kristiansand
  • 07. sep
    Samovarteatret · Kirkenes
  • 15. sep
    Storstuggu · Røros

"This is the kind of stage experience I want to be in!"

Hardly Ever Francesco Scavetta6

I Hardly Ever ses utøverens kropp som en fiksjon, der et mangfold av mulige kroppsfiksjoner kan bli synlige - som stadige variasjoner av hva som er sant. Scenen blir en lekeplass der danserne konstruerer og reforhandler ulike fysiske identiteter, og der situasjoner er manipulert og scener skifter.

Arbeidet utforsker mellomrommet mellom en skapt forventning og det uventede, mellom det som er synlig og det som er usynlig. Fysiske aksjoner sammenstilles og konfronteres med verbale utsagn, og åpner slik for ulike assosiasjoner. Utøverne kartlegger rommet med kroppen, de beveger, presenterer, smyger, rister og unndrar seg. Små misforhold i de fysiske reaksjonene kan åpne for nye meninger.

Med Hardly Ever fortsetter Wee en undersøkelse rundt oppfatninger av sannhet og løgn i teatret så vel som i dagliglivet. Forestillingen er en videreføring av arbeidet de startet på med dette temaet i forestillingen Sincerely Yours (2008-09). Løgn er noe alle mennesker har felles. Det lyves ganske mye blant folk flest, faktisk viser en studie at vi lyver en til to ganger per dag. I løpet av en uke bedrar de fleste av oss rundt tretti mennesker.

Er konklusjonen at man ikke kan være helt sikker på noe som helst, annet enn det man velger å tro på?

Konsept/koreografi: Francesco Scavetta
Utviklet i samarbeid med: Gry Kipperberg, Erikk McKenzie, Orfee Schuijt/Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Thomas Vantuycom/Luke Divall
Dramaturg: Sasa Bozic
Kostymedesigner: Gjøril Bjercke Sæther
Lysdesign: Stefano Stacchini
Lyddesign: Tormod Friis Pettersen, Kevin Sandman
Scene: Francesco Scavetta, Per-Anders Karlsson
Lystekniker: Gunnva Meinseth
Lydtekniker: Gianluca Mastronardi, Clelia Petrono
Foto: Wee/Francesco Scavetta
Produksjon: Wee
Produsent: Gry Kipperberg
Samproduksjon: Dansens Hus

Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde
I samarbeid med: Vitlycke-Centre for Performing Arts

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →