Into The Deep

dEEp dOWN dopEiZM
HØST 2021

 • 16. sep
  Alta Kultursal
 • 18. sep
  Kulta · Tromsø
 • 20. — 21. sep
  Barnekunstfestivalen Ung · Arendal
 • 26. sep
  DiG · Porsgrunn
 • 04. — 05. des
  Rommen Scene

Inne i sirkelen skapes det en helt egen verden, med rytme og fellesskap, som publikum får ta del i.

Photo Elin Osjord 4

I Into The Deep inviterer danserne publikum tett inn på scenen og inn i sitt fellesskap. På mange måter er dette streetdance på sitt mest sårbare og nedtonede. Nærmest en meditasjon over hvor kraftfullt det kan være å høre og føle en rytme over tid, og hvordan bevegelse og energien endrer seg og blir til noe mer ettersom det skjer innenfor en gruppe og deles med andre.

dEEp dOWN dopEiZM ble etablert i 2009. Det Oslobaserte crewet spesialiserer seg innen ulike stiler i streetdance, som hiphop, house, popping og breaking. Streetdance er improvisatorisk og sosial i formen, og det er ofte mye kontakt mellom danserne og publikum. Sjangeren er historisk sett utviklet utenfor de etablerte dansestudioene - på gata, i parker, i skolegårder, fritidsklubber og på fester og klubber. Den tar dermed med seg inspirasjon og elementer både fra andre danseformer, men også fra personlige og kollektive opplevelser.

Into The Deep var en del av Koreografilaboratoriet ved Dansens Hus 2018 og har nå blitt videreutviklet til en helaftens forestilling. I prosessen har skaperne undersøkt groovet og hvordan dette påvirker og forener mennesker. Crewets generelle filosofi, både gjennom deres kulturelle og kunstneriske arbeid, er at alle kan og bør danse, og at mennesket har et instinktivt behov for å bevege seg rytmisk. Crewet jobber kollektivt og ut fra en idé om at de alle er ulike, men helt nødvendige i den skapende prosessen.

Medvirkende:
Dans og koreografi: Mathias Jin Budtz, Claúdio Fernandes, Marlene Skoglund, Anne Golberg Stavn/Mentowa Bright, Ida Louise Sundby, Camilla Tellefsen, Sindre Eriksson Vik
Musikk: Niwin Music / Nikolai Nypan, Natal Zaks (tilpasset av Mathias Jin Budtz)
Lysdesign: Reidar Richardsen
Kostyme: dEEp dOWN dopEiZM
Fotografer: Tale Hendnes/Dansens Hus, Elin Osjord

Støttet av: Fond for utøvende kunstnere

Photo Elin Osjord 4
Photo Elin Osjord 1
Photo Elin Osjord
Photo Elin Osjord 3
Photo Elin Osjord 2
Photo Tale Hendnes 8
Photo Tale Hendnes 7
Photo Tale Hendnes 6
Photo Tale Hendnes 5
Photo Tale Hendnes 4
Photo Tale Hendnes 3
Photo Tale Hendnes 2

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →