Jakob

Tony Tran
HØST 2021

 • 02. — 03. okt
  Varen · Randaberg
 • 06. okt
  In2it Dansefestival · Kristiansund
 • 08. — 09. okt
  Rosendal Teater · Trondheim
 • 11. — 14. nov
  Dansens Hus · Oslo
 • 17. — 19. nov
  Operahuset · Nordfjoreid
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen2

Jakob er en forestilling for to mannlige utøvere som utforsker et avhengighetsforhold mellom to mennesker, og den friksjonen og maktforskyvningen som oppstår da. Det er også en studie av et emosjonelt forhold bestående av to menn. Den maskuline intimiteten som skildres her handler ikke nødvendigvis om det romantiske eller det seksuelle, men omfavner alle typer relasjoner.

Tony Tran og Knut Vikstrøm Precht inviterer publikum inn i en leken og fysisk koreografi som undersøker hvordan en relasjon kan være begrensende, frigjørende, støttende og destruktiv på samme tid. Publikum blir med på en utforskning av både utøvernes og egne grenser for intimitet, vennskap og kjærlighet, og spenningen som ligger i overgangen mellom alle disse fasene og følelsene. Samtidig bryter stykket med den tradisjonelle fremstillingen av maskulinitet og de konvensjonelle forventningene til kjønnsrollene. Forholdet som skildres i Jakob fremstår som ydmykt og ekte, understøttet av et utforskende og metaforisk kroppsspråk.

Verket er fortsettelsen til Trans pågående arbeid om makt og identitet i menneskelige relasjoner. Hvordan påvirker relasjoner og dualitet, det at vi ikke lenger er alene, de valgene vi tar som enkeltindivider? Hvordan former dette vår oppførsel og våre individuelle handlinger? Og hvordan møter vi den andre?

Medvirkende
Koreografi: Tony Tran
Skapelse og utøvere: Tony Tran & Knut Vikstrøm Precht
Dramaturgi: Thomas Schaupp
Musikk komposisjon: Magnus Bugge
Lysdesign: Tobias Leira
Foto: Jacob-Andreas Leonardsen

Støttet av Nordisk Kulturfond, SPENN, Kulturrådet, Kulturkontakt Nord, Oslo Kommune, Fond for utøvende kunstnere, i-Portunus

Jacob Andreas Laugstad Leonardsen6
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen5
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen4
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen3
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen2
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen1
Jacob Andreas Laugstad Leonardsen

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →