LuxTempus

Mathilde Caeyers
VÅR 2022

  • 23. — 27. feb
    Nordlyst Festival · Andøy
  • 19. — 20. mar
    Vinterfestuka · Narvik
  • 26. — 29. mai
    Festspillene i Bergen

Spill i det naturlige lyset i installasjonen fanger oppmerksomheten og bringer tankene inn på det som skjer her og nå.

Lux Tempus 4 Rudi Caeyers

LuxTempus er en utendørs danseforestilling der installasjonskunst, interaktiv kunst og samtidsdans kombineres for å skape en kulturopplevelse i øyeblikket. Det er en overraskende og fargerik installasjon i bybildet der lys, vær og bevegelse skaper et uventet pusterom og minner de forbipasserende på verdien av tilstedeværelse og det å legge merke til det som skjer her og nå.

Prosjektet er et samarbeid mellom dansekunstner Mathilde Caeyers, scenograf Mari Lotherington og lysdesigner Torbjørn T. Sandnes. Selve installasjonen er inspirert av det nordnorske sommerlyset. Lys (lat. lux), vind og regn påvirker hvordan boksen med de fargesterke panelene oppfattes av dem rundt. På denne måten er den både et lysreflekterende objekt som reagerer på sine omgivelser, og også en interaktiv installasjon som publikum kan gå inn i. Man kan leke seg med hvor man står, hvordan installasjonen og danseren ser ut fra ulike vinkler og ikke minst se de andre tilskuerne rundt seg.

Koreografisk har Mathilde Caeyers tatt utgangspunkt i tid (lat. tempus) som konsept og utforsker det som en ikke-lineær konstruksjon. Dette ser man gjennom repeterende bevegelsessekvenser, looping og reversering av bevegelser, rytmikk og sirkulære bevegelsesmønstre. Caeyers benytter også muligheten til å komme nært publikum, og bruker blant annet blikk som et virkemiddel i koreografien.

Medvirkende:
Prosjektet er et samarbeid mellom dansekunstner Mathilde Caeyers, scenograf Mari Lotherington og lysdesigner Torbjørn T Sandnes. Musikk er komponert av Alexander Aarøen Pedersen.

Lux Tempus 4 Rudi Caeyers
Lux Tempus 24 Thomas Voll
Lux Tempus 3 Rob South
Lux Tempus 14 Rob South
Lux Tempus 8 Rob South
Luxtempus 20 Rob South
Lux Tempus 19 Rudi Caeyers
Lux Tempus 18 Rudi Caeyers

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →