Nocturnal

Xproarts/Sudesh Adhana
HØST 2022

 • 12. mar
  Sprang · Ål
 • 26. mar
  Teatret Vårt · Molde
 • 24. mar
  Lyngdal
 • 19. — 20. okt
  Barnekunstfestivalen · Arendal

En magisk pustepause!

Noctural Full version 00 12 22 01 Still005

Et gammelt hus med vinduer vendt ut mot gaten. To skikkelser i hvert sitt vindu. De danser sammen, men likevel hver for seg, for aldri å møtes. Med månen som sakte beveger seg gjennom sin vante syklus, med krefter som verken havet eller jordens skapninger kan motstå.

Nocturnal henter sin inspirasjon fra indisk og egyptisk astrologi, som studerer forbindelsen mellom himmellegemer og alt liv på jorden. Tablået med danserne suppleres med en videoprojeksjon av blant annet månesyklusen. Sammen med koreografien maner dette frem en helt egen mytisk verden. Skaperne av stykket, Nora Svenning og Sudesh Adhana, ønsker med dette å vise det magiske og opphøyde i et ellers hverdagslig øyeblikk, som det er å få et glimt av en person i et vindu.

Publikum følger forestillingen fra bilene sine på parkeringsplassen utenfor. De blir invitert inn i et lekent og forfriskende kammerspill, der månen har hovedrollen. Skikkelsene, innrammet av vinduene, gjennomgår flere transformasjoner, fra et fysisk og åpenbart utgangspunkt til noe sublimt og andektig.

I en tid der stadig mer foregår digitalt og kan startes og stoppes etter eget ønske, vil Svenning og Adhana skape rom for en felles opplevelse og en følelse av undring over alt det som ikke kan forklares eller bevises, men må bare føles. Et fellesskap med mennesker, naturen og månen som utrettelig fortsetter sin ferd over oss.

Medvirkende:
Koreografer og utøvere: Sudesh Adhana og Nora Svenning
Video: Antero Hein
Musikk: Steve Reich
Kostyme: Marita Solhjell Ølander
Musikk og komposisjon: Audun Kleive
Foto og film: Antero Hein/Hein Creations
Residens: R.E.D. residens Eina Danz
Støttet av: Kulturrådet

Noctural Full version 00 10 15 09 Still007
Noctural Full version 00 14 11 05 Still003
Noctural Full version 00 12 22 01 Still005
Photo Antero Hein 02651
Photo Antero Hein 02603
Photo Antero Hein 02536

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →