Skeleton Woman

Signe Becker og Ingvild Langgård
HØST 2022

  • 01. apr
    Tou · Stavanger
  • 01. — 03. sep
    Bodø Biennale
  • 09. okt
    KOREDA · Inderøy

En magisk halvtime

Skeleton Woman foto Tale Hendnes04

Lengje eg låg på havets bunn
No e eg attende
Lengje eg søv djupt nedi grund
Eg er den som maktar mørkret vende

Skeleton Woman er et stedsspesifikt stunt - dels korverk, dels performance og dels levende skulptur som omfavner publikum inn i sin verden. Stykket akkompagneres av akustisk sang, fremført av de ni utøverne. Musikken spenner fra enkeltstemmer til et samlet kor, basert på norsk og bulgarsk folketone.

Inspirert av mytologi og religion, skildrer Skeleton Woman en urkraft som faller sammen og gjenoppstår igjen og igjen. Selve skjelettkvinnen er en skikkelse med unaturlige fysiske proporsjoner. Hun er overjordisk, uforutsigbar og på grensen mellom grotesk og komisk. Skikkelsene i forestillingene, replikaene av skjelettkvinnen, starter i en haug av kropper på gulvet og blir etter hvert til ni selvstendige individer. Verket utfolder seg midt blant publikum, i en intim og høylytt opplevelse som evner å røre og engasjere.

Kostymene og det visuelle uttrykket befinner seg i grenselandet mellom det syntetiske og det organiske, det levende og det døde, det forhistoriske og det fremtidige. Samtidig byr forestillingen på en uventet og annerledes fremstilling av kvinnekroppen, som utfordrer vår oppfatning av feminitet. Kvinneskikkelsene er inspirert av blant annet Eddadiktet Voluspå, der kvinnene ofte skildres som en urkraft. Hun som skaper og tilintetgjør liv, utemmelig, skremmende og rå.

Skaperne av forestillingen, koreograf Signe Becker og komponist Ingvild Langgård, har flere vellykkede samarbeidsprosjekter bak seg de siste årene. Sammen arbeider de i grenselandet mellom konsert og installasjon, en tradisjon de viderefører også i Skeleton Woman.

Medvirkende:
Konsept: Becker / Langgård
Kostymer og scenografi: Signe Becker
Komponist: Ingvild Langgård
Utøvere: Harald Beharie, Marie Bergby Handeland, Julie Solberg, Cecilie Solberg, Irene Theisen, Kristin Helgebostad, Magnus Myhr, Ingeleiv Berstad, Signe Becker, Ingvild Langgård, Silje Aker Johnsen og Rosalind Goldberg
Produsert av: Becker / Langgård
Co-produsert av: Black Box Teater, BIT Teatergarasjen og Rosendal Teater
Støttet av: FFUK, FFLB, Norsk Komponistfond

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →