Pinocchio-Paradokset

WALK Dance Company
Høst 2025

Bh DSC06078

Pinocchio-paradokset er like mye en rockekonsert som en danseforestilling – med høy energi, store bevegelser og sterk utfoldelsesglede.

Fem musikere og fem dansere deler en scene kledd fra gulv til tak i persiske tepper. De spiller og danser, roper og svetter – i en høyenergisk forestilling mange ville kalt suggererende.

Men siden suggesjon er noe som skjer ufrivillig, utforsker forestillingen en aldri så liten nøtt:

Om Pinocchio sier «nesen min vokser nå!», oppstår et paradoks. For om nesen hans vokser, forteller han sannheten og nesen kan ikke lenger vokse, men om den ikke gjør det, så lyver han og den må vokse. Slik tar Pinocchio-paradokset opp scenekunstens paradoks: Når publikum velvillig og frivillig setter seg ned i salen, kan de egentlig bli suggerert, påvirket utenfra, uten å være bevisst på det?

Eksplosiv sceneenergi
Med store og eksplosive bevegelser gir danserne scenerommet en nesten elektrisk energi. Den drives ytterligere opp av rockebandet Undergrünnen, som med rå sceneenergi serverer sin blanding av 60-tallspsykedelia, afrobeat, jazz, rock og minimalistisk new wave.

Slik blir Pinocchio-paradokset en eksplosjon av lyd og bevegelse: Vil du la deg rive med?

Medvirkende
Koreografi - Ludvig Herstad
Dramaturgi - Oda Østenstad Fjell
Lysdesign - Simon Alvsvåg
Scenografi - Ludvig Herstad & Oda Østenstad Fjell
Musikk - Undergrünnen
Produsent - Oda Østenstad Fjell
Dansere: Kristian Vindenes, William Boo, Marte Brækken, Emilie Solhaug og Mia Hellberg
Musikere: Pål Jackman, Per Steinar Lie, Morten Jackman, Svein Olav Herstad, Raymond Lavik
Artwork av Tobias Gulbrandsen
Fotograf: Grethe Nygaard

Produsert av WALK Dance Company, co-produsert av Festiviteten Haugesund Konserthus. Støttet av Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere, Haugesund kommune og Rogaland fylkeskommune.

Bh DSC06475
Bh DSC06168
Bh DSC06971 copy
Bh DSC06738 copy

For arrangører

Ikke bruker enda? Send e-post til kirre@dansenshus.com. Du vil motta en e-post med en link for å få tilgang og gå videre med å opprette brukertilgang. Ditt brukernavn vil være din e-postadresse. 
Da dette skjer manuelt vil du få svar i løpet av normal arbeidstid.

Logg inn →